top of page
  • Obrázek autoraTaťána

Jsem rozvedená a šťastná žena

Pro mne, jako jistě i pro jiné ženy, je téma rozvodu těžké. Jak moc nás tento status ovlivňuje?

Myslím, že důležité je hlavně to, aby žena byla spokojená a šťastná. Jaký status jí to dopřává, není podstatné. Je důležité, aby si každá žena zachovala hrdost a sebeúctu. Není to vždy jednoduché. Ženy se snaží být dokonalé. I já jsem takovou vždy chtěla být. Dokonalou ve všech ohledech. Dokonalou manželkou a matkou, dcerou, dokonalou podnikatelkou a kamarádkou.

Nešlo to. Dokonalost totiž neexistuje. A hlavně si ji každý představuje jinak. Postupně jsem ve snaze o dosažení absolutní dokonalosti pro ty druhé zapomněla sama na sebe.

To mi rozvod přinesl. Uvědomila jsem si, že v mém životě chybělo něco zásadního. Já sama. Uvědomila jsem si také, že není nutné být dokonalou. Stačí, když budu spokojená a šťastná, potom bude spokojené a štastné i mé okolí. A v tom je možná ona dokonalost.

Takže dnes si užívám času pro sebe. Mám velkou radost ze sebeobjevování, chodím do přírody, na vernisáže a společenské akce, maluji obrazy a mandaly, cvičím. Mám dokonce vlastní trenérku a opravdu mě to baví! Ochutnávám nová jídla a jezdím na výlety se svou rodinou i přáteli. Jezdím i sama.

Je úžasný pocit vědět, že umím být sama a ještě si to opravdu užívat. Je to dokonalé. Jsem šťastně rozvedená.

Jsem Taťána Marie a jsem sama sebou.




409 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page