top of page
  • Obrázek autoraTaťána

Pokud jde o vzdělání dětí, nedělám kompromisy!

Jsem náročná maminka, přiznávám. Mám osmiletého syna a vzdělávání je oblast, do které chci investovat, protože si myslím, že je to to nejlepší, co mu mohu poskytnout. Honzík chodí do druhé třídy základní školy a hledala jsem pro něj co nejlepší angličtinu, protože je to prostě základ. 

Snažila jsem se najít výuku hravou komunikativní metodou v malé skupince  s profesionálními lektory na vysoké úrovni. Zaměřila jsem se na agentury, které se specializují na tuto formu výuky dětí. Záleží mi na tom, aby moje dítě nevyučovali studenti nebo přeučení ruštináři, ale opravdu profesionálové na angličtinu. 

Hledala jsem takovou agenturu, kde bych se cítila příjemně nejen já, ale především můj syn a kde by se mnou skutečně mluvili. Chtěla jsem mít možnost poradit se dopředu, když si nejsem jistá, jak výuku nastavit a jaký kurz si vybrat. Měla jsem představu, že se nám bude věnovat metodik, který Honzíka trošku pozná, navrhne mu odpovídající kurz a zároveň bude brát v potaz moje časové možnosti jako rodiče. Budu přesně vědět, jaký je postup, po půl roce si znovu sedneme, dozvím se, jak Honzík konkrétně s angličtinou pokročil, jak pracuje, jak dokáže v daných situacích komunikovat a získám další doporučení, jak se může rozvíjet v navazujících kurzech. Jaké další aktivity se pro děti v angličtině pořádají.



Hledala jsem i místo, kde bych mohla pohodlně zaparkovat a nic neřešit. Přiznávám, že pro mě je to klíčový parametr. Můj kalendář je nabitý a dělám Honzíkovi taxikáře. A není pro mě možné hledat parkovací místo, nebo chodit kilometry pěšky. Je to pro mě absolutně nekomfortní a stresující. 

Strávila jsem hodně večerů hledáním na internetu, pečlivě procházela i doporučení od dalších rodičů a bohužel jsem nenašla nic, co by odpovídalo naprosto všem mým požadavkům.

Musela bych dělat kompromisy.

Kompromis při jazykovém vzdělávání svého syna dělat nikdy nebudu, protože angličitnu bude ve svém životě nutně potřebovat, ať už se rozhodne pro jakékoliv povolání. Z mého pohledu je to klíčová a nezbytná znalost.

A protože jsem nenašla pomoc jinde, svolala jsem mimořádnou poradu v TLC a začala rozvíjet myšlenku výuky dětí přímo u nás. Všichni mi řekli, že moje požadavky jsou skutečně nadstandardní, ale nejsou nemožné. 

Pokud jste nároční rodiče a nechcete dělat kompromisy, přijďte k nám. Já i TLC Kids chceme pro děti to nejlepší!



46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page