top of page
  • Obrázek autoraTaťána

S dětmi jsem šťastná

Syna mám jen jednoho, ale teta jsem pro všechny další děti.



     Svého syna Honzíka miluji nade vše, ale zbývá mi dost lásky i pro další děti, které potkávám. Pro děti, co neměly dostatek štěstí, aby vyrůstaly v milujícím prostředí. Proto tak ráda trávím svůj čas právě s těmi nejmenšími. Uvědomuji si, jak jsou křehcí, spontánní a upřímní a na druhou stranu neuvěřitelně odvážní a stateční. Pokaždé v myšlenkách zabloudím až k tomu, co všechno děti dokáží vydržet a zvládnout a někdy to není příliš radostné přemítání.

  Obklopená dětmi prožívám výjimečné pocity a nechám se s radostí a stejnou spontaneitou, která je jim vlastní, vtáhnout do jejich her. Naposledy, když jsem se účastnila slavnostního otevření našeho dětského hřiště v SOS dětské vesničce v Medlánkách, na mne holčičky volaly, abych si s nimi šla hrát. Šla jsem v šatech a široké sukni a vůbec mne nemusely dlouho přemlouvat, abych se bláznivě točila dokola a se mnou i moje široká sukně, zatímco kolem mne se rozléhal jejich smích.

     Řekněte mi, jak často se žena po čtyřicítce bláznivě točí v šatech s širokou sukní, aby zahlédla šťastné oči dětí kolem sebe. To je tak nepopsatelně nádherný pocit!

     A pak jsem se vrhla s dětmi na prolézačky, jsem totiž pro každou legraci, vlezu úplně všude, bez ohledu na podpatky nebo šaty, a pak se třeba společně s dětmi zasekneme nahoře na skluzavce, protože jsme moc širocí a dolů prostě nesjedeme, ale ony jsou i přesto šťastné, protože si hrajeme společně.

Dětské štěstí je nakažlivé a čerpám z něj pozitivní energii, která mne pak provází i dalšími dny, stačí si jen vzpomenout na skluzavku, houpačky nebo dětská objetí a úsměvy.

     Zrovna nedávno jsem říkala mamince, že jsem si vždycky přála mít kolem sebe hodně dětí a přání se vyplnilo. Nemusí být moje vlastní, obklopuji se dětmi, které potřebují mou lásku i objetí. A učí mne radovat se z toho, když se povede bábovka nebo sklouznutí na skluzavce. Raduji se s nimi ze zdánlivých maličkostí, když mi přinesou kamínek nebo kytičku na památku.

     A proto stojí za to žít, dávat lásku všem dětem a budovat pro ně hřiště. 






139 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page