top of page
  • Obrázek autoraTaťána

Doučování angličtiny pro 1146 dětí zdarma! Ano! Miluji svou práci!

Angličtinu zdarma pro 1146 dětí z 64 základních škol bude realizovat ve 191 doučovacích kurzech. Doučování bude bude probíhat on-line o letních prázdninách od poloviny července do konce srpna 2021. Výuku povedou lektoři TLC Kids.


Drazí přátelé, musím vám říci, že když tyto řádky píšu, buší mi radostí srdce. Tento projekt On-line doučování angličtiny je úžasný. Naši partneři, kteří ho financují jsou také úžasní. Všichni, kteří na této myšlence spolupracují milují svou práci, protože vidí, že toto fakt dává smysl. Naše děti měli skoro celý školní rok distanční výuku. Matematiku a češtinu, možná i dějepis i vlastivědu zvládneme s nimi projít a pomoci jim látku pochopit. Ruku v ruce s jejich učiteli jsme opravdu dělali všichni maximum, abychom našim dětem pomohli. Ale angličtinu naše generace opravdu většinou naučit neumí. Jsme odchovanci ruštiny, potom němčiny a kouskem angličtiny. Ano, adaptovali jsme se na potřeby trhu. naučili jsme se mluvit, psát základní e-meily, ale učit naše děti angličtinu, to fakt ne!


Proč to děláme? Chceme zopakovat s dětmi to nejdůležitější, aby od září neplavaly v angličtině, hlavně ty děti, které jdou do 5 nebo 6 třídy to budou mít nejtěžší. Mění se jim škola nebo vyučující. A do toho se vše doučit je opravdu velmi těžké.


Jsem přešťastnou ženou, že se nám podařilo pro školáky přinést nejen pomoc, ale pomoc sociálně spravedlivou. Sama jsem matka samoživitelka, o placení výživného ze strany otce se raději nebudu rozepisovat....Mám se co ohánět, stejně jako ty ostatní maminky, Vím, že takových, jako jsem já, je moc! A proto je toto doučování pro všechny děti zdarma. Aby i sociálně slabé rodiny, maminky samoživitelky mohli doučování svým dětem dopřát. Je to užitečné, Je to velmi přínosné. Možná pro některé děti až zásadní.


Ano, mám hodně dotazů od rodičů, proč jejich škola není zařazena v projektu. Doučování financují partneři podle regionů, nebylo ve finančních možnostech všech takovýchto organizací doučování finančně dotovat. Ale i tak se nám povedlo zajistit doučování pro 64 škol, včetně malotřídek a prvostupňových škol


Logistický oříšek? No ano! Příprava i realizace vyžaduje nasazení celého našeho týmu a velkého týmu lektorů. Jen najít vhodné termíny tak, aby si rodiče mohli vybrat mezi červencem a srpnem, ráno, přes den nebo večer s tím, že skupinky jsou vždy pro konkrétní ročník, opravdu byl logistickým oříškem. Nicméně jsme to dali a na přihlašovacím portále už rodiče přihlašují své děti. Některé termíny už jsou plně obsazené. Je to ti tím, že


Chceme, aby je to bavilo, učili se angličtinu rádi a opravdu jsme s nimi vše důležité zvládli zopakovat.


Děti jsou můj život. Všichni to víte. Jsem maminkou už hodně dětí:-) a je to úžasný pocit, který mi dodává životní energii, elán a radost. A tento projekt je skvělý, protože reálně pomůže hodně dětem.


Tak nám držte palce, ať se vše povede!






61 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page