top of page
  • Obrázek autoraTaťána

Eliška Hašková Collidge

Každý z nás v životě potká někoho, kdo ho inspiruje, zaujme, chytne za srdce, je vzorem. Já jsme přešťastnou ženou, že jsem takových lidí v mém životě potkala hned víc. Jednou z nich je dáma, paní Eliška Hašková Coolidge.


Každý z vás tuto ženu zná. Především jako dámu, která byla ředitelkou Kanceláře prezidentských zpráv a sekretářka pěti amerických prezidentů v Bílém domě. Je považovaná za jednu z nejvýznamnějších žen světa.


Byla mou porotkyní v soutěži Ocenění českých podnikatelek. Několikrát jsme se setkaly, každou svou roli bere naprosto vážně, i roli porotkyně v této soutěži. Věnovala mi několik hodin svého času, aby mne lépe poznala. A v roce 2014 mi jedno ráno sama volala, aby mi osobně řekla, že jsem vítězkou. Byla šťastná spolu se mnou.


Je to drobná žena s velkým srdcem a neuvěřitelným životním příběhem. Je mou mentorkou. Všechna setkání s ní mě naplňují a vnímám, že každé slovo je uvážené a naprosto upřímné. Vyzařuje klid a mír, je profesionální každou vteřinou, a současně se její oči smějí, jsou plné lásky a porozumění. Vedle ní se snažíte být lepší. Když jsem ji poprvé spatřila, byla jako královna. Vplula do kavárny elegantně s hlavou vztyčenou, všichni přítomní na ni hleděli se zaujetím. Naslouchala mi, mému příběhu a já viděla, jak sleduje každý můj pohyb. Přemýšlela o mých slovech a naše konverzace byla absolutně výjimečná. Kladla mi otázky, které mi do té doby nikdo nikdy nepoložil. Byla jsem fascinovaná. Moudrá a krásná žena.


O to větší váhu pro mne má, když mi napíše přání k vánocům nebo na facebook. S jejím dovolením se s vámi podělím o kousek naší korespondence, která je "čerstvá" a opravdu mne zahřála na srdci:

Mila Tatano: Neprekvapuje mne ze i kdyz se cely svet zastavil Ty jdes dal a tva energie inspiruje kazdeho ktery Te zna. Od prveho seznameni pred mnoha lety se mne tato kvalita u Tebe velmi libila. Preji Ti ku predu jen to nejlepsi. Moc se tesim az mi vakcina dovoli se vratit do Prahy a prace. Tesim se ze se zas brzy uvidime. Buh Te opatruj!


Moc bych si přála, aby na světe bylo více takových "Elišek", a aby takováto grácie, elegance a ženskost žila v každé z nás. Aspoň kousíček.


Bůh nám všem žehnej!



38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page