top of page
  • Obrázek autoraTaťána

My Story se Zuzanou Spurnou

Už jste někdy zažili takové inspirativní setkání, že se vám prostě nechtělo odejít? Že jste vnímali každé slovo a užívali si přítomnost onoho člověka? Já jsem to včera zažila. A nebyla jsem sama. Celý sál, plný dam a pánů i po skončení hlavního programu My Story se Zuzanou Spurnou zůstal ještě další hodinu a půl. Nikdo nechtěl odejít. Paní PhDr. Zuzana Spurná, Ph.D. je ženou nesmírně chytrou, vzdělanou a vtipnou. Její metafory vždy rozesmály celý sál. Příběhy a jasné praktické příklady nám pomohli pochopit co je vlastně prací klinického psychologa. Dotkli jsme se i aktuálních trendů v osobním rozvoji, jako je koučink, mindfulness, moderní formy testování osob (DC).


Co vše by měl všechno znát a umět profesionální kouč? Že za víkend, měsíc nebo rok z vás prostě kouč být nemůže, nám jasně vysvětlila na příkladu horského vůdce. Asi nikomu byste nesvěřili svůj život někomu, kdo ještě žádné hory neslezl, že? Nebo možná jen tam ten malý kopec naproti... Jaký je v tom rozdíl? No žádný!


Zjistili jsme, kolik stovek hodin musí klinický psycholog absolvovat ve svém tréninku, nejen ve skupině, ale i individuálně, že se léta učí a vzdělává. Žádný z těch dnešních „moderních koučů“, kterých jsou kolem nás doslova stovky to nesplňuje. Ale každý z nich může zásadním způsobem ovlivnit náš pracovní i soukromý život, naši kariéru, naše štěstí, naše vnímání života jako takového. A toto vše svěřujeme do rukou nekompetentních lidí, aniž si to uvědomujeme. Přiznejme si, kupujeme rychlokvašky se skvělým marketingem.


Co se dá dělat, takový je doba. Rozhodnutí, koho oslovíte, aby vám pomohl je na vás. Určitě není žádná ostuda vyhledat skutečné odborníky, naopak, po včerejším setkání jsem přesvědčená, že jen tito odborníci vám skutečně mohou pomoci.


Nic v životě není černobílé. A proto i můj dotaz, zda-li je možné udělat psychologický profil na základě videozáznamu, kde 5-10 minut někdo odpovídá na otázky, byla jasná odpověď NE. A navíc je to podle slov paní Spurné dehonestující, nezodpovědné, neprofesionální, ostudné...


Paní primářka se s námi podělila i o pohled mužské a ženské roviny v každém z nás. Jak to je správně v práci a v soukromí. Co je přirozené a je dobré vědět, abychom v životě dělali méně chyb a žilo se nám lehčeji. Vysvětlila nám, proč jsou někteří manažeři vyhořelí a unavení, jaké to má příčiny a jak se s tím dá pracovat.


Setkání bylo vskutku nabité informacemi a všichni přítomní jsme ji poslouchali se zatajeným dechem.


Úžasné odpoledne, které prostě stálo za to. Díky za to, že jsem mohla být při tom s vámi se všemi!


98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page