top of page
  • Obrázek autoraTaťána

Těší mne, jsem Taťána Marie

Obě jména mne dokonale vystihují

 

    V naší rodině bylo zvykem, že děti dědily jména po svých prarodičích. Taťána se tedy jmenuji po babičce arménského původu, která se narodila na Krymu a za války byla odvlečena německými vojáky do Vídně, kde jako velmi mlaďounká pomáhala v domácnosti. Zamilovala se do krásného a hodného muže, pocházejícího z Jižní Moravy, ze Znojma, a už zde zůstala. Byla neustále plná energie, síly a bezmezně milovala život.

     Marie jsem díky mamince, která je věřící křesťankou, modlí se k Panně Marii a často říká, že právě ona ochraňuje celou naši rodinu. V kostele jsem proto byla pokřtěná jako Marie.

      Tato dvě jména mne tedy provázejí odmalička, charakterizují mne a vystihují. Jsem to přesně já a na obě jsem patřičně hrdá. Nemohu jedno z nich upřednostňovat, protože obě jsou mou neoddělitelnou součástí. V prvním je temperament, neutuchající energie a srdečnost, druhé přináší lásku, harmonii i touhu být zde pro druhé.

     Myslím, že vždy budu jen Taťána Marie, protože příjmení pro mne není podstatné. Navíc se mohou v průběhu života mnohokrát změnit. Ale jméno, které vám dá vaše maminka, jméno, jenž se předává z generace na generaci, to má svou váhu, výjimečnost a význam.

      A pokud jste mne doposud znali jenom jako Taťánu, tak mne velmi těší, že jste právě poznali i Marii.

201 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page