top of page
  • Obrázek autoraTaťána

Zážitková angličtina je bomba!

Aktualizováno: 13. 11. 2019

TLC Kids jsem založila proto, že jsem hledala způsob, jak svého syna naučit používat anglickou slovní zásobu, kterou už umí, a krok za krokem komunikovat. Chtěla jsem, aby se pro něj angličtina stala přirozeným jazykem, aby se mu líbila, bavila ho a zvykl si ji používat, abych mu zkrátka zajistila co možná nejintenzivnější zážitek. Bylo mi jasné, že ve škole nebo v rámci běžných kurzů nemohou být moje očekávání naplněna.

Honzík byl poprvé na tematickém zážitkovém halloweenském dni, který byl dlouhý a intenzivní, ale on sám byl nadšený. Když jsem se po dvou hodinách přišla na děti podívat, všechny v rámci svých možností komunikovaly v angličtině, reagovaly na lektorku Báru (která měla ve vlasech netopýra), někteří plynule, jiní používali spíše jednotlivá slovíčka, ale bylo vidět, že zadání každé aktivity nebo hry v průběhu dne pro ně bylo srozumitelné, reagovaly v situacích a ještě se u toho bavily, usmívaly a byly šťastné.

Když jsem pak seděla v kanceláři, slyšela jsem křik, nadšení, plnění úkolů, zábavu, zpěv, bubnování, zkrátka uvolněnou atmosféru.

Po skončení halloweenského dne mi Honzík řekl: “Bylo to dobrý, zpívali jsme, hráli jsme pexeso, vyráběli, mluvili anglicky, je tam hodně zábavy, ale je to i vzdělávací… nejvíc se mi líbilo… všechno. Dostali jsme diplom, pexeso a spoustu dalších věcí, co jsme vyrobili, příště půjdu zas!”

Měla jsem ten den radost, protože vím, že se prvotní myšlenku podařilo zrealizovat s tak velkým úspěchem a jsem u zrodu něčeho nového, naprosto přelomového. Zároveň jsem byla šťastná, protože moje dítě bylo nadšené i spokojené. Pevně doufám, že se k nám přidají i další rodiče.

To, co TLC Kids nabízí, je naprosto unikátní. Žádný podobný koncept v Brně neexistuje. Metodika i přístup k dětem, intenzita a celý den prožitý v anglickém prostředí, je přesně to, co děti rozmluví a přivede k tomu, aby se angličtinu skutečně naučily používat. Výhodou jsou malé skupinky maximálně šesti dětí, kterým se lektorka může dostatečně individuálně věnovat.

Proto jsme připravili další navazující témata, aby rodiče, kteří přemýšlejí o vzdělávání svých dětí moderně jako já, měli tutéž možnost. Jednou za měsíc, dva nebo čtvrtletí přihlásit děti na tematické zážitkové dny v angličtině. Pošlete k nám svoje děti a budete se divit, jaký pokrok v angličtině udělají.




49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page